Behandling af alkoholmisbrug

Når misbrug rammer udenfor dit forhold

Misbrug kan ramme dig forskellige steder i livet, både i og udenfor dit forhold. Når det sker, er det vigtigt at få hjælp og jo før jo bedre. Begyndelsen på en misbrugsbehandling er ofte den sværeste del. Her er erkendelsen den vigtigste del af starten på en behandling. For at gøre en ende på et alkoholmisbrug, vold i dit forhold eller et stofmisbrug, er det vigtigt at nå til den selverkendelse, at man står med et problem. Et problem, der grundlæggende kræver hjælp fra professionelle hænder og som man oftest ikke selv kan løse, selvom man nogle gange tror man kan.

Man kan vælge at være anonym under en misbrugsbehandling. Det er der mange, der ønsker af flere forskellige grunde. Nogle finder det pinligt, at man har brug for misbrugsbehandling. Det kan også være at man ikke ønsker ens nærmeste til at være vidende om ens problemer. Det kan f.eks. være familie, ens kæreste eller partner. Offentligt tilgængelige mennesker vil ofte ikke have deres navn frem, mens andre besidder jobs, hvor et misbrug kan skabe tvivl om personens virke.

Der er forskellige måder, hvorpå man kan lade sig misbrugsbehandle. Det primære ved et behandlingsforløb handler om at sikre, at misbrugeren ikke bliver afskåret fra arbejds- og privatliv i længere tid. Her findes der flere behandlingsmuligheder, afhængig af om misbruget involverer alkohol, vold, stoffer eller noget helt fjerde.

Sådan gør du, når du overvejer at påbegynde en misbrugsbehandling:

  • Erkend, at du har et misbrugsbehandling og har brug for behandling.
  • Kontakt en misbrugsbehandler og find ud af, hvad du skal gøre herfra.
  • Vælg, sammen med en behandler, hvordan dit forløb skal strikkes sammen, så det passer dig og dine omgivelser bedst. Det er meget vigtigt.

Er du i tvivl om, hvor vidt du har brug for hjælp, så kontakt en behandler og tag en uforpligtende snak. Man behøver ikke at være afhængig for at have et problem. Man kan nemt have brug for hjælp, hvis f.eks. alkohol bruges til at dulme stress. Flere tilbyder endvidere gratis rådgivning, hvor man har mulighed for at komme ud med sine tanker og problemer til et andet menneske. Personen der sidder i den anden ende af røret har ofte selv oplevet vold i forholdet, taget stoffer eller haft et alvorligt misbrug med alkohol, før han/hun blev misbrugsbehandler, og kan derfor hurtigt sætte sig ind i din situation og henvise dig til den bedste behandling.

En misbrugsbehandling hjælper dig derfor til at komme videre, efter at du har indset dit problem og ønsker at gøre noget ved det. På ditforhold.dk kan du finde hjælp og behandlingstilbud, hvor du gratis og uforpligtende kan få hjælp. Hvis der er et problem som du ikke har fundet hjælp til, så kontakt os gerne for mere information.

Del dette med en ven...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar