Kærestevold, psykisk vold, vold i forhold

Derfor er kærestevold så farlig

Bevæger dit forhold sig i den forkerte retning? Kærestevold er mere end at blive slået. Det er f.eks. også at blive nedgjort, ydmyet eller truet der går under psykisk vold. Idag er det flest piger som bliver udsat for kærestevold men det kan også sagtens ske for drenge. Ifølge en nyelig undersøgelse bliver mere end 12.000 drenge hvert år udsat for kærestevold. Piger i aldersgruppen 16-20 er desuden mest udsat for vold af kæresten. Men uanset om man er dreng eller pige, så er der hjælp at hente.

Sig nej til psykisk vold i dit forhold

Psykisk vold kan minifestere sig i alt fra intimidering, chikant eller trusler. Derfor er det vigtigt at reagere, hvis du i dit forhold oplever ting så som:

Det skal du være opmærksom på i dit forhold:

  • At blive skældt ud eller konstant nedrakket
  • At blive ydmyget i dit forhold
  • At blive udsat for hård dominans
  • At blive ignoreret eller nedgjort
  • At blive udsat for falske beskyldninger
  • At blive udsat for andre ting der krænker dig

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at mange voldsmænd i et forhold, har tendens til at skyde skylden på deres partner. Derfor kan det i mange tilfælde blive nødvendigt at søge hjælp udefra. Du har f.eks. mulighed for at anmelde volden til politiet eller søge rådgivning eller professionel hjælp på skadestuen eller via din egen læge. Du kan også bede en veninde, ven eller et familiemedlem om at gå med dig til politiet for at anmelde overgrebet.

Sidst men ikke mindst så husk på, at vold kan anmeldes helt op til 5 år efter en episode har fundet sted.

Del dette med en ven...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar