Alkoholmisbrug - sådan får du hjælp

Sådan får du hjælp til alkoholmisbrug

Når man skal lægge et alkoholmisbrug bag sig, er det først og fremmest vigtigt at erkende, at man står med et problem, man i langt de fleste tilfælde, ikke selv er i stand til at løse. Den sværeste tid er tit og ofte starten, hvor trangen til at drikke alkohol er stærkest. Sådan er det i alle former for misbrug og dårlige vaner. Derfor er det meget vigtigt, at man har en god familie, omgangskreds og evt. partner, der kan tage hånd om en, og sørge for, at man ikke falder tilbage i den samme rille.

Mange mennesker, der ønsker at komme ud af et alkoholmisbrug, er bange for, at ens omgivelser vil vende en ryggen, hvis man taler ud om sit alkoholproblem. Dette er der taget hånd om og højde for af de forskellige alkoholbehandlere, der ved, at den samme alkoholbehandling ikke passer til alle former for misbrug med alkohol. Der er nemlig stor forskel på, hvilke mennesker, der har brug for alkoholbehandlinger. Det kan være lige fra direktøren i en større virksomhed, til den ensomme mand på bænken til ens kæreste som har et alkoholmisbrug eller dit forhold hvor du tilbringer mest af din tid.

Mange muligheder for at få hjælp til alkoholmisbrug

Heldigvis findes i dag gode muligheder for at komme i alkoholbehandling, når du er afklaret med følgende:

  • Du skal erkende at du har et alkoholmisbrug og har brug for hjælp
  • Du er klar til at snakke ud om dine alkoholproblemer med andre mennesker
  • Du er indstillet på at gøre dit absolut bedste for at rette op på dit alkoholforbrug

Mange mennesker kan gå og være i tvivl om, hvor vidt de er afhængige af alkohol. Hvis det er tilfældet for dig, så kontakt en behandler, og tag en uforpligtende snak om dit forhold til alkohol. Man behøver ikke at være fuld flere gange om ugen, for at have et alkoholmisbrug. Mange går derfor uvidende rundt med den følelse at de har almindelige drikkevaner, selvom det både er skadeligt og ødelæggende for de mennesker der er omkring en alkoholmisbruger.

Del dette med en ven...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar