Stofmisbrug og alkoholmisbrug sætter behov for behandling.

Stoffer og alkohol skyld i vold blandt unge

Vi har i længere tid været klar over, at Danmark er et af de lande, hvor de unge drikker hyppigst og udsætter sig selv for at udvikle et alkoholmisbrug. Vi er ikke blot det folkefærd, som drikker oftest – vi er også dem, der drikker mest. Nu mener flere eksperter, at den eneste måde at nedbringe volden blandt unge mellem 15-17 år, er at skære på de unges forbrug af alkohol og stoffer.

Et af de forfærdelige eksempler på forbrydelser, som sker blandt helt unge narkopåvirkede drenge og piger skete sidste år, da en 15-årig dreng tævede en tilfældig forbipasserende til døde på en parkeringsplads i Aalborg. Drengen var som sagt påvirket af narko, og hvis du undrer dig over, hvordan det er muligt, så læs det her ekstra grundigt: En ecstasy-pille har i Aalborg en gadeværdi på blot 20 kr.!

Voksne skal begrænse adgangen til alkohol og stoffer

Danmarks Statistik har foretaget en undersøgelse, der viser, at størstedelen af de unge, der har problemer med vold og stoffer, ikke bor inde i byerne, men i højere grad kommer fra provinsen. Det kunne tyde på, at der er mangel på voksen overvågenhed uden for byerne, og det er et kæmpe problem. Hvis de unge er overladt til sig selv, så giver det sig selv, at de finder på at lave ting, som andre unge mennesker ikke ville.

Politikere vil have en strammere lovgivning

Flere politikere efterlyser en strengere lovgivning, som skal sikre, at det bliver sværere for de helt unge mennesker at komme i besiddelse af de farlige stoffer. Dette skulle gerne sikre, at vi vil se et fald i antallet af voldsepisoder, der involverer unge mennesker som den 15-årige dreng fra Aalborg. Samtidig undersøges det andre steder i landet, om stof- og alkoholbehandling til unge bør prioriteres højere end det gør idag ude i de mange behandlingshjem og alkoholambulatorier rundt om i Danmark, da unge der drikker i en tidlig alder, ofte har tendens til at udvikle både stof- og alkoholmisbrug. Her kan stof- og alkoholbehandling være med til, at de unges afhængighed afvikles hurtigere, så misbruget ikke står i vejen for de unges fremtid.

Del dette med en ven...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar