STU hjælper de unge til en bedre livsstil og fremtid.

STU hjælper de unge til en bedre livsstil og fremtid

En STU er for dig, der har nogle særlige behov og derfor ikke kan indgå på en normal ungdomsuddannelse. Det kan være fordi du har en psykisk lidelse som eksempelvis autisme, OCD, ADHD eller lignende. På disse skoler er individet i fokus, og man fokuserer rigtig meget på at hjælpe den unge, så han/hun har bedre forudsætninger for at gå på en normal videre uddannelse eller på arbejdsmarkedet. Du bliver her styrket i dine allerede eksisterende evner. Men det er ikke det eneste, en STU kan hjælpe dig med. Mange af de særligt tilrettelagte uddannelser fokuserer nemlig også rigtig meget på den sunde livsstil. Det gælder både bosteder, højskoler og efterskoler, som har STU-forløb. Her lærer eleverne, udover alt det skolemæssige, hvordan de får en sundere livsstil med mere motion og sundere kost. Det resulterer i, at eleverne får en masse redskaber, som kan hjælpe dem til et sundere liv fremadrettet.

STU’s forskellige tiltag sætter den enkelte i fokus

Mange af eleverne vil have lidt sværere end andre ved at passe godt på sig selv. Det gælder især mht. livsstilen. Derfor lærer mange af uddannelsesstederne eleverne om kroppen og at tage ansvar for deres egen sundhed. Det gør man blandt andet ved at lære eleverne betydningen af sunde måltider – hvilket gælder både morgen, middag og aften. Det kan eksempelvis betyde, at eleverne vil få teoretisk undervisning om kost, undervisning i at planlægge måltider, i at købe ind og i selve madlavningen. Udover kosten, så er der som sagt også mange steder fokus på motionen. Derfor får eleverne også undervisning i at træne, ligesom mange steder også har eget fitnesslokale. Som alt andet på den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, er det individuelt for eleverne hvilken form for undervisning, de får. Nogle har mere brug for undervisning i bestemte ting end andre, og det vil derfor være forskellige ting, der bliver fokuseret på, alt efter hvem der skal modtage undervisningen.

En sundere livsstil kan give eleverne bedre forudsætninger for at lære andre ting, ligesom det kan give eleverne bedre selvværd at få en bedre fysik. Derfor gør flere og flere steder med STU en stor indsats for at forbedre elevernes livskvalitet.

Tror du en STU er noget for dig? Har du spørgsmål til hvad uddannelsen eller et STU-forløb indebærer? Så kan vi anbefale at kontakte STU ROSA i Odense.

Del dette med en ven...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Skriv et svar