JEG VIL ANMELDE VOLDEN

grafik pige

 

 

Et godt forhold er et valg. For selv at få respekt, skal du vise respekt overfor andre

 

 

HVAD KAN DU GØRE?

Det er kriminelt at slå, true eller udsætte sin kæreste for vold og seksuel tvang.

Hvis du har brug for hjælp i en akut situation med vold, kan du enten ringe til 112 eller henvende dig personligt til politiet. Politiet skal beskytte dig, så du ikke udsættes for mere vold. Det er også politiets opgave at skrive rapport om voldsepisoden, hvis du ønsker at anmelde volden. Politiet kan også vælge selv at efterforske sagen, selvom du ikke anmelder den. Det sker, hvis der er tydelige tegn efter et voldeligt overgreb.

Hvis voldsepisoden finder sted derhjemme, har politiet mulighed for at fjerne den voldelige kæreste hvis han eller hun er over 18 år. Der behøver ikke at være sket fysisk vold. Trusler om vold er nok til at politiet kan gøre noget.

Hvis en voldelig person fjernes og får at vide, at han eller hun skal holde sig væk fra offeret, men alligevel ikke gør det, så kan det medføre bøde eller fængsel i op til 2 år. Hvis du vil vide mere om reglerne for bortvisning og tilhold findes de i lov nr. 449 af 9. juni 2004 (bortvisningsloven) på http://www.retsinfo.dk/.

Hvis skaderne efter volden er så voldsomme, at det kræver indlæggelse på sygehuset, vil politiet sørge for at du kommer på skadestuen eller til lægen. Du kan få mere information om politianmeldelse og retsprocessen hos Offerrådgivningen.


EFTER ET OVERGREB MED FYSISK  VOLD KAN DU

  • anmelde overgrebet til politiet. At anmelde betyder ikke, at du nødvendigvis skal igennem en retssag, men hvis du anmelder det, så har politiet de nødvendige oplysninger og beviser.
  • skrive ned, hvad du kan huske om overgrebet og omstændighederne.
  • søge professionel hjælp på skadestuen eller via egen læge.
  • bede en veninde, ven eller et familiemedlem om at gå med dig til politiet.

 

Hvis du ikke er i stand til at anmelde episoden her og nu, så skal du huske at du faktisk kan anmelde volden helt op til 5 år efter episoden har fundet sted.

 

 

LIGE EFTER ET SEKSUELT OVERGREB KAN DU

  • kontakte det nærmeste Center for voldtægtsofre http://www.voldtaegt.dk/. Her kan du få hjælp og vejledning, også hvis du vælger at anmelde overgrebet.
  • anmelde det til politiet. Det er vigtigt, at du ikke vasker dig eller skifter tøj, selvom du har lyst til det. Du skal bare møde op som du ser ud, fordi det giver politiet de bedste muligheder for at finde beviser.
     

 


KRISECENTER FOR KVINDER

Hvis du er en kvinde over 18 år, kan politiet formidle kontakten til et krisecenter. Politiet er også ansvarlig for, at du og dine eventuelle børn kommer derhen. Politiet kan på et senere tidspunkt tage med dig, hvis du har brug for at tage hjem og hente personlige ejendele. Det kan for eksempel være nødvendigt, hvis du er flyttet på krisecenter uden at have fået dine ting med.

DU ER IKKE SKYLDIG

Mange af dem. som har været udsat for kærestevold, føler skyld og skam, og de bebrejder sig selv.  Det er der selvfølgelig slet ingen grund til. Alle, der har været udsat for kærestevold har handlet så godt de kunne med den viden og erfaring, de havde mens volden stod på. Man skal altid huske, at det er kæresten, der har udøvet volden som har gjort noget forkert og ulovligt.


 

 

KENDER DU DET?

DIN KÆRESTE HAR FØR VÆRET I DÅRLIGE FORHOLD OG GIVER ALTID  ANDRE SKYLDEN FOR SINE PROBLEMER.

 

Sofie

- En lussing er ikke okay!

Sofie Lassen-Kahlke


Det kan være forvirrende, at kæresten i et voldeligt forhold nogle gange er så kærlig og hensynsfuld. Du kan næsten "glemme" det dårlige. Men afstanden mellem de voldelige episoder bliver kortere og kortere.


- Hvis man er i et voldeligt forhold, så synes jeg ikke man skal blive i forholdet, man skal melde det - det ville jeg selv gøre! 

Ida, 16